Kassajärjestelmä

Hyvän ja kattavan kassajärjestelmän avulla menestyt yrittäjänä ja kehität liiketoimintaosaamistasi optimaalisella tavalla. Tähän osioon olemme koonneet erilaisia seikkoja, jotka kassajärjestelmää valitessa ja hankkiessa kannattaa huomioida.

Kassa- ja verkkoratkaisut 1/1

 • MENESTY YRITTÄJÄNÄ

  Hyvän ja kattavan kassajärjestelmän avulla menestyt yrittäjänä ja kehität liiketoimintaosaamistasi. Pystyt ottamaan tarkasteluun minkä tahansa yrityksesi osion arjessa vuositasolla sekä toistuvan sesongin aikaisemmat myyntitiedot ja varaamaan tulevaa myyntihuippua varten oikean määrän myytävää ja sopivan määrän henkilökuntaa.

 • TUOTE- JA ASIAKASHALLINTA

  Järjestelmässä olevat tuotetiedot mahdollistavat ravintolasi sähköisen kehittämisen: esimerkiksi sähköinen menu voidaan integroida kassajärjestelmän kanssa. Voit hyödyntää menussa julkaistuja tuotetietoja ja kuvia ravintolassasi erilaisilla infopäätteillä tai tarjoilijoiden tableteilla tai kassanäkymillä.

 • VARASTONHALLINTA

  Säännöllisesti tehtävä inventointi parantaa seurantaa merkittävästi ja antaa pohjan vaihto-omaisuutesi hallintaan. Se on kuitenkin yksi suurimmista pääomaa sitovista eristä, joten sen seuranta ja johtaminen on yksi menestyvän liiketoiminnan tukipilareista. Suurin syy inventoinnin tekemättä jättämiselle on sen vaatima työaika. Nykyisin tähän on olemassa työkaluja, joilla saat inventoinnin tehtyä tehokkaasti ja laadukkaasti. Enää ei tarvitse liimailla post-it-lappuja tuotteisiin ja kirjata tuntitolkulla niiden arvoja järjestelmään.

  Mobiilipääte nopeuttaa tehtävien läpivientiä ja vähentää kirjausvirheitä, kun yhdellä laskennalla ja kirjaamisella tapaus saadaan käsiteltyä loppuun saakka.

  Markkinoilla on ladattavia sovelluksia älypuhelimeesi, joilla voit tehdä kirjaukset järjestelmään. Näin sinun ei tarvitse tehdä isoa investointia varastonhallintasi ylläpitämiseksi. Sekä tilausehdotus että inventointi on mahdollista tehdä myös mobiililaitteella. Mobiililaitteella kirjaukset tehdään viivakoodilla tai tuotehaun avulla samalla kun tavaraa lasketaan.

  TOIMITUSKETJUN AUTOMATISOINTI

  ToimittajaHub on kassajärjestelmään liitettävä palvelu, jonka avulla päivität ravintolasi tuotetiedot ja varastosaldot automaattisesti. ToimittajaHub -palvelun avulla tavarantoimittajiesi lähettämät sähköiset kuormakirjat luetaan automaattisesti kassajärjestelmääsi ja varastosaldot päivittyvät ajantasaisiksi. Kuormakirja huolehtii myös ostohintojen ajantasaisuudesta, jolloin varastosi arvo pysyy oikeana. Työaikaa säästyy helposti 4-5 tuntia viikossa ja samalla vältyt kirjausvirheiltä ja voit luottaa raportointiisi.

 • SEURANTA JA RAPORTOINTI

  Kassajärjestelmän ja -ohjelmiston tuottama data raportointia varten helpottaa ja nopeuttaa myös yritystoiminnan pakollisten rutiinien hoitamista. Kassaraporteista saat taloushallintoasi varten tarvitsemasi tiedon valmiiksi laskettuna, mikä nopeuttaa jokapäiväistä kassakirjanpitoa.

  Kassajärjestelmä keskustelee tarvittaessa kirjanpito-ohjelman kanssa, jolloin pystyt lähettämään tiedot suoraan kassasta tilitoimistoon tai tekemään laskutuksen suoraan järjestelmästä.

 • MAKSAMINEN

  Paras ratkaisu riippuu kassatapahtumien volyymista. Kassalaitteeseen yhdistetty kiinteä päätelaite on sopivin silloin, kun tapahtumia ja asiakkaita on paljon. Kun rahaa lyödään kassaan harvakseltaan, voi käyttää myös kannettavia maksupäätteitä.

  Toinen tärkeä tekijä on hinnoittelu. Laitteisiin investointi voi lohkaista ison palan pienyrityksen budjetista. Ilmaiset palveluntarjoajat taas ottavat myynnistä ison provision, mikä on pitkällä aikavälillä kaukana kannattavasta.

  Tapahtumajärjestäjien, pop-up-liikkeiden tai kausimyymälöiden ei ole järkevää hankkia laitetta omaksi. Maksupäätteitä voi myös vuokrata lyhytaikaiseen käyttöön tai pidemmäksi ajaksi: päiväksi, viikoksi, kuukaudeksi, miten vain. Voit vuokrata päätteen myös esimerkiksi viikonlopuksi messuille. Saat päätelaitteen käyttöösi nopeasti parissa päivässä.