Sisustaminen

Ravintolan sisustus luo ensivaikutelman ja viimeistelee ravintolaelämyksen. Tässä osiossa tarjoamme vinkkejä ja inspiraatiota ravintolan sisustuksen suunnitteluun. Aloita kokonaisuuden hahmottaminen vastaamalla muutamaan apukysymykseen!

Kattaminen ja sisustaminen 2/2

 • SISUSTA TYYLILLÄ

  Sisustus ja somistus viimeistelevät ravintolaelämyksen!

  Ravintolan sisustus luo ensivaikutelman ja herättää mielenkiinnon. Ravintolan tyyli ja konsepti paketoidaan lopulta kokonaisuudeksi sisustuksen ja somisteiden avulla. Kalusteiden lisäksi ravintolatilaan tarvitaan verhot, valaisimet, seinä- ja lattiapinnat, mahdolliset terassikalusteet… Sisustamisen ammattilaisten apu saattaa olla tarpeen suunnitteluvaiheessa.

  Tarjoilutuotteet

  Tarjoilutuotteiden valinnassa vaihtoehtojen kirjo on valtava. Jokaiseen tyyliin ja tarpeeseen löytyy varmasti sopivia somisteita ja tarjoiluastioita. Voit tilanteesta riippuen tarvita myös kylmälevyjä, suojakupuja, lämpöhauteita ja erilaisia korotuksia rakentaaksesi mielenkiintoisen esillepanon.

  Somisteet

  Pienet yksityiskohdat painuvat mieleen, ja siksi ravintolapöytien ja -tilan somistamiseen kannattaa myös kiinnittää huomiota. Kynttilänjalat, lyhdyt, kukkaruukut, puukorokkeet, vadit ja somistekukat tai oikeat kukat tekevät tilasta helpommin lähestyttävän.

  Ravintolan persoonallisuus peliin!

  Muista sisustuksessa huomioida ravintolasi persoonallisuus, nimi ja brändi. Sisustus on oiva paikka tuoda esiin erilaisia markkinointeja esim. ikkunateippauksin. Lue lisää markkinoinnista täältä!

 • VINKKILISTA TUNNELMAN LUOMISEEN

  Olemme koonnet sinulle helpon neljän kohdan vinkkilistan, jonka avulla voit luoda ravintolaasi ihastuttavan tunnelman.

 • Julkisen tilan kalustamisessa on omat sääntönsä mm. paloturvallisuuden tai kestävyyden suhteen. Säilytystilojen rajallisuus vaikuttaa myös tässä – tarvitseeko tuolien esimerkiksi olla pinottavia?
 • Aloita suunnittelu ajoissa, sillä tuotteiden toimitusajat saattavat olla pitkiä. Varaudu jopa 6–8 viikon odotteluun.
 • Viimeistele sisustus tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla, kuvaile alle mitkä ovat unelmiesi sisutusjutut.
 • Muista pohtia budjettiin peilaten, minkälainen summa sinulla on käytettävissäsi sisustamiseen.