Inredning

Restaurangens inredning skapar det första intrycket och kröner restaurangupplevelsen. I detta kapitel hittar du tips och inspiration för planeringen av restaurangens inredning. Svara på några hjälpfrågor för att skapa dig en helhetsbild!

Dukning och inredning 2/2

 • INRED MED STIL

  Inredningen och dekorationerna kompletterar restaurangupplevelsen!

  Restaurangens inredning skapar det första intrycket och väcker intresset. Restaurangens stil och koncept paketeras slutligen till en helhet med hjälp av inredningen och dekorationerna. Restaurangen behöver förutom möbler även gardiner, belysning, vägg- och golvytor, eventuella terassmöbler... Det kan finnas behov för en professionell inredare i planeringsfasen.

  Serveringsprodukter

  Det finns en stor urval serveringsprodukter att välja mellan. Det finns lämpliga dekorationer och serveringskärl för varje stil och behov. Beroende på situationen kan du även behöva kylplattor, kupor, värmebad och olika underlag för att skapa en intressant presentation.

  Dekorationer

  Små detaljer fastnar i minnet och därför är det även bra att dekorera restaurangborden och lokalen. Ljusstakar, lyktor, blomkrukor, träunderlag, skålar och prydnadsblommor eller riktiga blommor gör lokalen mer lättillgänglig.

  Ge restaurangen en personlighet!

  Kom ihåg att tänka på din restaurangs personlighet, namn och varumärke i inredningen. Inredningen är ett utmärkt ställe att för marknadsföring t.ex. i fönsterdekalerna. Läs mer om marknadsföring här!

 • TIPS FÖR HUR DU SKAPAR STÄMNINGEN

  Vi har samlat ihop en enkel lista med fyra punkter som du kan använda för att skapa en fantastisk stämning i din restaurang.

 • Det finns egna regler för att möblera offentliga rum bl.a. vad gäller brandsäkerheten eller hållbarheten. Begränsad förvaring inverkar även här – måste stolarna till exempel vara stapelbara?
 • Påbörja planeringen i tid, eftersom produkternas leveranstider kan vara långa. Räkna med att vänta upp till 6–8 veckor.
 • Finslipa inredningen med noga utvalda detaljer, beskriv nedan dina drömmars inredning.
 • Kom ihåg att fundera på hur mycket du kan spendera på inredningen med tanke på budgeten.